English

Verzenden en Retournering

Verzending van uw bestelling

Uw bestellingen worden, met uitzondering van artikelen met een hoog gewicht of volume, bezorgd door PostNL. Als een bestelling niet door de brievenbus past, wordt deze als pakket verzonden. In dat geval ziet u in uw bestelstatus een 3S nummer bij de bestelling. Met dit nummer kunt u op de site van PostNL het verzendtraject van uw pakket volgen.

Op een postbusadres levert PostNL geen pakketten af die zwaarder zijn dan 12 kilo. Wij raden u daarom aan om bij een grote bestelling geen postbusadres te gebruiken maar een regulier adres.

Wanneer uw bestelling de status ‘verzonden’ heeft en deze is met PostNL Pakketpost is verzonden, dan staat er in uw bestelstatus een 3S-nummer achter het bestelnummer. Als u op dit nummer klikt, kunt u op de site van TNT Post zien waar uw pakket zich bevindt.

Het kan voorkomen dat u, na het klikken op het 3S-nummer, de volgende melding krijgt: ‘Er zijn geen zendingen aangetroffen voor deze combinatie’ (dit is de combinatie van het 3S-nummer en de postcode waar de bestelling afgeleverd moet worden). Deze melding kan veroorzaakt worden doordat PostNL het 3S-nummer nog niet heeft verwerkt. U kunt de status van uw bestelling in dat geval de volgende werkdag opvragen.

Wanneer dezelfde melding drie dagen na verzending nog steeds verschijnt en u heeft uw bestelling nog niet ontvangen, dan verzoeken we u vriendelijk om contact met ons op te nemen.

Bezorging van zware en grote artikelen

Grote en zware artikelen worden bezorgd door onze eigen transportdienst. De bezorging vindt plaats na overleg met u. Het artikel wordt door de bezorger tot voorbij de voordeur op de begane grond afgeleverd. U bent zelf verantwoordelijk om, indien gewenst, het artikel naar een hoger gelegen verdieping te brengen. Grote en zware artikelen kunnen niet worden afgeleverd op een postbusnummer.

Verzendkosten

De verzendkosten naar Nederland zijn onderverdeeld in 4 groepen.

1- Brievenbuspost € 3,50
2- Kleine zendingen met Track & Trace € 6,75
3- Pakketpost met Track & Trace € 6,75
4- Zware & Grote Paketten Volgens opgave

 

U betaalt slechts eenmalig het hoogste bedrag, ongeacht het aantal artikelen.

Retourneren

Op alle artikelen die u bij ons koopt heeft u garantie. In het geval dat u een artikel ontvangt dat niet in perfecte staat verkeert, voorzien wij u graag zo snel mogelijk van een passende oplossing. Dit doen wij, afhankelijk van uw artikel, door vervanging, reparatie of terugbetaling. Daarnaast gelden voor bepaalde producten fabrieksgaranties.

U kunt uw gekochte product aan ons retourneren indien onbeschadigd, in originele verpakking en ongedragen.

Retourzendingen dient u binnen 10 dagen bij ons aan te melden, na akkoord dient de retourzending binnen 7 dagen bij ons binnen te zijn. U dient eerst een retournummer aan te vragen sales@arkadia.nl stuur goederen nooit zomaar retour.

Retourzendingen zijn voor kosten en risico van de koper. Dit houdt in dat Arkadia niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retourgestuurde artikelen. Vraag daarom op het postagentschap altijd om een 3S-nummer of traceercode en bewaar deze goed.

Aan het niet accepteren van een pakket zijn kosten verbonden, dit zijn de standaard verzendkosten van PostNL.

Artikel bij ontvangst niet in goede staat

Wanneer een artikel defect of beschadigd is bij ontvangst, dan verzoeken wij u vriendelijk om direct na ontvangst, maar uiterlijk binnen 7 kalenderdagen, een retouraanvraag te starten, door contact met ons op te nemen per email met daarin een kopie van uw factuur en de reden waarom u het artikel wilt retourneren.

Artikel na enige tijd defect

Wanneer een artikel buiten uw schuld om kapot gaat of kapot blijkt te zijn terwijl u dit al langer dan 14 dagen in uw bezit heeft dan helpen wij u graag zo snel mogelijk. Afhankelijk van wat u gekocht heeft kunt u het artikel kosteloos naar ons of naar onze reparatieservice opsturen of afleveren bij een servicepunt van de fabrikant. Neem hierover contact op per email en wij helpen u dan zo snel mogelijk.

Vervangend exemplaar

Wanneer u een artikel heeft geretourneerd ontvangt u niet automatisch een vervangend exemplaar. Het door u betaalde bedrag wordt zo spoedig mogelijk teruggestort op uw rekening. U kunt het artikel dan eventueel opnieuw bestellen.

Voor artikelen die op de juiste wijze geretourneerd zijn komt de betalingsverplichting te vervallen of wordt het door u betaalde bedrag teruggestort op uw rekening, verzendkosten zijn altijd voor de koper.